Inductie Kookplaat Schoonmaken...!

kookplaat schoonmakenEr bestaan een hoop fabeltjes over het onderwerp: inductie kookplaat schoonmaken. Bij de inductie kookplaat schoonmaken komen hele andere dingen kijken als bij een keramische kookplaat schoonmaken!

Een inductiekookplaat wordt niet echt heet als een keramische kookplaat, dus een inductie kookplaat schoonmaken en beschermen met keramische kookplaat schoonmaken reiniger werkt averechts, dit middel laat een toplaagje na welke door hitte moet verdampen, dit gebeurt dus juist niet op een inductiekookplaat.

Inductie kookplaat schoonmaken juist NIET doen:

* Een inductie kookplaat schoonmaken doe je niet met schuurmiddelen.
(ook geen vloeibare schuurmiddelen, zoals Cif en dergelijke).

* Gebruik bij het inductie kookplaat schoonmaken geen zuurhoudende middelen, zoals bijvoorbeeld citroen.

* Gebruik bij het inductie kookplaat schoonmaken nooit soda.
Soda veroorzaakt onherstelbare verkleuringen.

* Wacht niet te lang met de inductie kookplaat schoonmaken.
Met name bij inductiekookplaten is het verstandig de glasplaat direct na gebruik reinigen.

Inductie kookplaat schoonmaken juist WEL doen:

* Een inductie kookplaat schoonmaken doe je wel door het glazen oppervlak regelmatig af te nemen met een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger met en een vochtige doek, zoals een vochtige Microvezel doek.

* Een inductie kookplaat schoonmaken met hardnekkige vlekken doe je met een onderhoudsmiddel zoals Staalfix (lees de gebruiksaanwijzing)

* Lak en emaille randen kookplaat schoonmaken: neem gelakte of geƫmailleerde delen regelmatig af met een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger.

* Na het kookplaat schoonmaken nawrijven met een schone doek die vochtig is gemaakt in schoon water (dus zonder schoonmaakmiddel).

* Vlekken na het kookplaat schoonmaken die achterblijven zijn meestal waterkringen of kalkresten: verwijder waterkringen en kalkresten eventueel met wat schoonmaakazijn.

OOK ALLE GEHEIMEN OVER INDUCTIE KOKEN TE Winductie kokenETEN KOMEN ?